Avantajele unui MBA full-time

Am scris anterior despre tipurile de MBA pe care le poți face în SUA. Probabil te gândești ce tip de MBA trebuie să faci. Vei avea parte de o experiență de neuitat indiferent de opțiunea ta, însă noi considerăm că un MBA full-time este cea mai bună alegere. De ce? Citește mai departe ca să afli.

Organizațiile studențești

Printre cele mai bune deprinderi pe care ți le faci la o școală de business americană sunt cele de leadership. Organizațiile studențești din cadrul universităților americane sunt oportunitatea perfectă pentru a învăța cum să comunici cu tinerii profesioniști din diverse cadre de formare și condiții sociale. Învățând la un program full-time vei avea mult mai mult timp să te concentrezi pe un rol de management în aceste organizații, ceea ce îți va permite să participi în proiecte reale care te interesează. Mai mult, vei putea aplica propriile tale proiecte de business sau marketing și convinge colegii să participe în ele. În alte tipuri de MBA nu vei avea suficient timp pentru activități extra-curiculare.

Networking

Faptul că networking-ul este una dintre cele mai importante aspecte ale vieții studențești, dacă nu chiar cea mai importantă, este un truism bine cunoscut. Cantitatea și calitatea de oameni cu care interacționezi în timpul studiilor va determina succesul tău după absolvire. Un MBA full-time îți va oferi condițiile necesare de a participa la evenimente unde vei cunoaște sute de persoane care îți vor servi drept contacte utile sau chiar prieteni adevărați pe viitor.

Oportunități de angajare

Deși studenții care fac un MBA part-time au și ei acces la o piață a muncii extrem de variată, cei care fac un MBA full-time au un avantaj competitiv deosebit. Stagiile de practică sunt, de asemenea, rezervate pentru studenții full-time, ceea ce înseamnă că la absolvire vei avea deja experiență de muncă într-o companie mare americană.

Timp dedicat

Atunci când faci un MBA dedicat, ai timp să te concentrezi pe subiectele cursului pe care îl faci. Asta înseamnă că nu vei fi constrâns de un job sau alte activități care îți fură din timp. Vei putea beneficia de deplinătatea experienței studențești și, credem noi, vei reuși să înveți mai multe.

Bursa SEED Grant

Dacă alegi să faci un MBA full-time, poți beneficia de o bursă de la SEED Grant care acoperă până la 100% din costurile de școlarizare. Asta înseamnă că vei avea posibilitatea de a te concentra pe studii și de a întâlni oameni noi, fără a te preocupa de alte detalii. Bursa SEED Grant este oferită doar studenților full-time.

Acestea sunt doar unele dintre multele motive de a alege un program MBA full-time. Tu ce părere ai?

 

 

Add a comment