Cele mai importante lecții pe care le vei învăța pe parcursul MBA-ului

Misiunea primordială a unei școli de business este contribuția la creșterea profesională a discipolilor săi, precum și oferirea unei educații de calitate în domeniul afacerilor. MBA-ul este o carte de vizită care îți deschide noi orizonturi, întrucât este o diplomă prin excelență a profesionalismului în management. Analizând experiențele mai multor studenți la MBA, am putea face cu ușurință un clasament cu cele mai importante lecții pe care urmează să le înveți, dacă ai de gând să aplici la programul MBA.

  1. Construirea unui networking de calitate

Este indicat ca pe parcursul studiilor la MBA să îți dezvolți o rețea de contacte în domeniul în care activezi. Relațiile de acest gen sunt esențiale pentru succesul în afaceri, pentru că anume ele facilitează o dinamică pozitivă în procesul de ”a primi” și ”a oferi”.

  1. Fă-ți vocea auzită!

Dacă ai posibilitatea să susții un discurs în fața audienței, nu o rata. Această experiență își va lăsa o amprentă pozitivă asupra carierei tale. Acceptă orice oportunitate de acest gen și fii memorabil.

  1. Descoperă pe deplin eticheta în afaceri

Stăpânirea comunicării interculturale este esențială și indispensabilă pentru orice student la MBA care urmează să-și facă o carieră de succes în economia în proces de mondializare.

  1. Gestionează-ți timpul eficient

Învață să echilibrezi balanța între viața profesională și cea personală. Pentru unii studenți la MBA, această parte pare a fi puțin mai dificilă, pentru că au de făcut anumite compromisuri.

  1. Totul este negociabil !

Fiecare dintre noi negociază de câteva ori pe zi, atunci când cumpără sau vinde ceva sau încearcă să convingă un membru al familiei, un prieten, un coleg sau un necunoscut să facă ceva. Cursurile de negociere în afaceri sunt absolut necesare, pentru că în viață totul este negociabil, într-un fel sau altul.

  1. Orice ar fi, nu renunța!

E foarte ușor să te oprești din mers, atunci când ai de întâmpinat mai multe obstacole. Este important să nu cedezi și să reții bine fraza următoare: ”Nimeni, până acum, nu s-a înecat în propria transpirație”.

  1. Alpha și Beta

Un simplu aforism spus de Sir Francis Bacon ar fi fraza de căpătâi a reprezentanților pieței financiare: ”Cunoașterea înseamnă putere”. Atunci când vrei să activezi în acest domeniu, este important să fii prima persoană responsabilă în analizarea pieței de valori, în loc să-ți angajezi un consilier.

Acestea sunt doar o parte din lecțiile pe care urmează să le însușești, în cazul în care vrei să urmezi un program MBA. Cu siguranță că vei face și câteva descoperiri proprii, iar acest fapt ar trebui să te motiveze și mai mult să îți atingi obiectivele.

 

Add a comment