Cum să obții un MBA

În primul rând, trebuie să știi cum să începi. Pentru a urma un MBA, trebuie să întreprinzi următorii pași:

  1. Devino licențiat! Pentru început, ar trebui să urmezi un program universitar la o instituție de învățământ acreditată, deși nu e obligator să studiezi afacerile în perioada studenției. În acest context, pot să îți iai diploma MBA după terminarea studiilor universitare, de exemplu, în inginerie mecanică.
  2. Susține testul GMAT. Comisia de admitere va manifesta un interes sporit față de istoricul tău academic, scorul GMAT (esențial pentru o școală de business), precum și de locurile de muncă la care ai activat.
  3. Obține experiență la nivel internațional. Majoritatea universităților au așteptări mari în ceea ce privește experiența ta profesională acumulată până în momentul aplicării la MBA. Așa cum am mai menționat, sunt cazuri din ce în ce mai rar întâlnite, în care elevii să fie acceptați direct de pe băncile facultății, indiferent de realizările lor academice. La programul MBA vor fi admiși studenții cu experiență profesională. Cunoștințele lor valoroase vor contribui atât la dezvoltarea personală, cât și a colegilor.
  4. Programe de cercetare. Majoritatea universităților mari oferă diverse tipuri de programe MBA. Prin urmare, ar trebui să cercetezi cu atenție programul la care intenționezi să aplici. Fiecare universitate este unică în ceea ce privește cursurile, facultatea și filosofia. Dacă vrei să urmezi un MBA, ar trebui să te asiguri că anume acest program îți va oferi tot ce ai nevoie pentru dezvoltarea profesională.
  5. Află toate cerințele. Este foarte important să cunoști întreaga listă de cerințe pentru fiecare program în parte și în cazul în care ești eligibil – să aplici. Nu există un scor fix GMAT pentru o școală de afaceri și ar trebui să știi din timp faptul că fiecare instituție de învățământ are propria listă de cerințe.

Reține bine faptul că prestigiul universității pe care o alegi îi poate determina pe potențialii tăi angajatori să îți aprecieze rezultatele obținute la MBA. Astfel, trebuie să iei în considerare locul pe care îl deține în clasamentul general programul MBA pe care intenționezi să-l urmezi.

Totodată, ține cont de timp! Un program MBA durează de obicei doi ani, în cazul în care îl urmezi în totalitate, fără pauze. Chiar și așa, unele programe MBA vor oferi cursuri accelerate, pe care le poți urma timp de un an. În acest sens, există o serie de opțiuni disponibile pentru cei care au program încărcat.

 

Add a comment