MBA Internships

După cum probabil știți deja, stagiul de practică este o parte importantă a oricărui program de MBA. Vei avea șansa să pui în practică teoria pe care ai învățat-o la cursuri. În plus, vei putea lucra și învăța de la cele mai mari companii din lume. De exemplu, bursiera SEED Grant, Elena Plescan, a obținut o poziție de Product Management Intern la Twitter, una dintre cele mai mari companii IT în SUA. Cine ar vrea să scape o astfel de oportunitate?

Un stagiu de practică pentru un MBA american durează în mediu 2-3 luni. Totul depinde însă de compania care te acceptă și de job-ul pe care îl vei face. Aceste companii activează în diverse industrii, deci o să poți să găsești o poziție bazată pe interesele tale. Printre companiile care oferă multe poziții de stagiu pentru studenții la MBA sunt:

  • Management consulting – McKinsey, Bain, Boston Consulting Group, Deloitte Consulting, Accenture
  • Investment banking / Private equity – Goldman Sachs, JP Morgan, Citi, Credit Suisse, Bank of America, Blackstone
  • Technology – Google, Amazon, IBM, Ebay, Facebook, Microsoft, Intel
  • FMCG – P&G, GE, Nike, Pepsi, Unilever

Odată ce ai decis ce vrei să faci în timpul stagiului de practică, există două metode de a obține poziția.

  1. Poți alege între pozițiile de pe lista pe care o găsești la universitate. Companiile vor lucra direct cu școala de business pentru a oferi studenților oportunități pentru practică cât mai ușor.
  2. Dacă vrei să faci practica la altă companie, nu ai decât să o contactezi. Multe dintre ele vor crea o poziție specială pentru tine.

Un lucru pe care nu trebuie să-l uiți e că stagiul de practică nu e o pauză de la MBA. Dimpotrivă, e o parte importantă a MBA-ului și vei primi și note pentru asta. Mentorul stagiului tău va scrie un raport despre activitatea ta în companie. Mai mult, universitatea ar putea să-ți ceară să scrii și tu un raport sau o mini-teză. Stagiul de practică poate fi una dintre cele mai captivante perioade din viața ta. Îți urăm succes!

Add a comment