Runda a treia de admitere la MBA: mit sau realitate?

Februarie și martie sunt lunile în care cei care își doresc să se înregistreze la MBA urmează să dea mai mult randament pentru a obține rezultatele dorite. Există trei tipuri de candidați: cei care au fost admiși deja în prima rundă, cei care fac parte din runda a doua și se pregătesc de interviuri și potențialii candidați care încă nu s-au înregistrat la program și se întreabă dacă mai merită să o facă în runda a treia. Decizia celor care își dorescsă se înregistreze în cea de-a treia rundă depinde de câțiva factori importanți: gradul lor de pregătire, rezultatele testului GMAT.

În continuare, vom puncta câteva aspecte importante, pe care aplicanții în runda a treia ar trebui să le ia în considerare.

  • Sparge tiparele!

Există studenți care sunt admiși în runda a treia. Nu este un mit. Directorul comisiei de admitere Harvard Business School, Dee Leopold, susține într-un articol pe blogul său personal că întotdeauna există locuri pentru aplicanții în runda a treia.

  • Nu există nimic imposibil

Este clar de la bun început că majoritatea locurilor în clase sunt deja ocupate de aplicații în primele runde de admitere și respectiv, mai rămân doar câteva locuri disponibile. Chiar dacă șansele sunt mai reduse, nu există nimic imposibil.

  • Multă ambiție și atitudine serioasă.

Reprezentanții comisiei de admitere la MBA afirmă cu încredere că runda a treia există și trebuie tratată ca atare. Directorul adjunct al comisiei de admitere Tuck School of Business, Amy Mitson, spune că absolut toți candidații sunt tratați în mod egal, indiferent de runda în care au aplicat. Totuși, acești candidați trebuie să ia în serios această oportunitate. Dacă au așteptat până în runda a treia pentru că nu au reușit să fie admiși la alte universități, ar fi bine să renunțe și să aștepte sezonul următor.

  • Motivația este importantă.

Mulți studenți se înregistrează abia în runda a treia pentru că sunt constrânși de anumite circumstanțe cum ar fi schimbările în viața personală sau carieră. Totodată, sunt candidați care iau această decizie pe ultima sută de metri și nu vor să mai aștepte 18 luni până va începe o nouă sesiune de admitere.

  • Bareme mai mari la admitere.

Chiar dacă au motive bine întemeiate, cei care merg în runda a treia trebuie să țină cont și de faptul că baremele vor fi mult mai mari decât în primele runde de admitere. Membrii comisiilor de admitere au recepționat un număr mare de eseuri încă din luna septembrie, astfel încât vor fi cam greu de ”convins”. În plus, vor fi cam obosiți. Studenții ar trebui să fie conștienți de faptul că riscul este destul de mare, astfel încât în primă instanță, ar fi bine să își cunoască punctele forte și punctele slabe.

Pe final, vă oferim o notă constructivă și o viziune optimistă referitoare la runda a treia. Potrivit Dee Leopold, în perioada februarie-martie, 90% din clase sunt deja complete, dar întotdeauna – ÎNTOTDEAUNA – există aplicanți foarte buni și în runda a treia. Tocmai de aceea, această rundă de admitere mai funcționează și este deschisă pentru absolut toți candidații.

Add a comment