Should I consider Round 3? Yes, absolutely!

Recomandări pentru candidații la MBA care vor să aplice în runda a treia.

Iată că am ajuns pe ultima sută de metri a sezonului de admiteri la MBA. Dacă nu ai aplicat în primele două runde, probabil că stai pe gânduri și cauți argumente temeinice care te-ar determina să faci acest pas deloc ușor – să aplici în cea de-a treia rundă. Bazându-ne pe argumentele date de absolventa MBA la Harvard Business School, aplicantă în runda a treia, Betsy Massaar. Tot ea este fondator și CEO în cadrul Master Admissions – o firmă de consultanță în MBA cu sediul în California. Pentru început, ar trebui să știi o regulă care funcționează în cazul tuturor studenților care candidează la MBA: ”Dacă ai o atitudine serioasă, vei fi luat în serios”. Așadar, în continuare vom punem în balanță argumentele primordiale care te-ar motiva să aplici în runda a treia și cele care te-ar face să mai aștepți 18 luni până la sesiunea următoare.

APLICĂ în runda a treia la MBA, dacă:

  1. Nu ai reușit să aplici în runda a doua și ai avut alte universități țintă care te-au interesat.
  2. Ai avut nevoie de mai mult timp pentru a susține testul GMAT sau GRE și pentru a obține un scor suficient de bun pentru a fi admis la universitatea care te interesează.
  3. Ai trecut cu vederea o universitate potrivită pentru tine și abia acum ai luat o decizie finală.
  4. După ce ai trecut prin întregul proces de aplicare, abia acum ți-ai dat seama că ești mai puțin interesat de universitățile din Top-5.

Ar trebui să aplici în sesiunea următoare, dacă:

  1. Ai putea revizui și ”reanima” eseurile care nu au fost apreciate în primele două etape.
  2. Profilurile care prezinta un interes pentru universitatea la care aplici sunt deja prezente în clasă, fiind completate în rundele 1 și 2.
  3. Nu ești sigur pe acțiunile tale.
  4. Nu îți place job-ul pe care îl ai în prezent și ai luat decizia să aplici la MBA săptămâna trecută.

Studiază bine recomandările lui Betsy Massar și reține bine faptul că există o mulțime de studenți din diferite colțuri ale lumii care au aplicat în runda a treia și au fost admiși. Totodată, această decizie trebuie să fie bine gândită, iar dacă simți că ești pregătit să faci acest pas, nu ai decât să mergi înainte și să obții rezultatul dorit. Mult succes!

Add a comment