Tipuri de MBA

Oportunitățile de a face un MBA sunt mai flexibile acum decât au fost vreodată. Atâta timp cât vrei să înveți, poți găsi programe care oferă condiții speciale, în funcție de necesitățile tale. Există multe tipuri de MBA, iar în continuare îți vom prezenta cele mai importante.

Full-time MBA

Un MBA full-time este versiunea clasică a MBA-ului. Studenții învață un an sau doi, venind la cursuri cinci zile pe săptămână. De obicei, MBA-urile full-time nu permit studenților să muncească în același timp, ceea ce înseamnă că va trebui să fii asigurat financiar pe durata studiilor.

Part-time MBA

Dacă vrei totuși să lucrezi pe durata studiilor, s-ar putea să vrei să faci un MBA part-time. Programul oferă cursuri similare ca și cel full-time, însă întins pe o perioadă de trei sau patru ani.

Accelerated MBA

Pe de cealaltă parte, dacă vrei să faci MBA-ul cât mai repede, poți alege să faci un program de MBA accelerat. Acesta ține de obicei un an, iar cursurile sunt mai intensive, cu mai mult de învățat și cu pauze între semestre mult mai mici.

Distance learning MBA și Online MBA

În ultimii ani, a devenit posibil să frecventezi o școală de business fără a fi prezent fizic la ea. Un MBA poate fi acum obținut din confortul casei tale, de la calculator. Cel puțin cu un curs de la distanță, poți evita ambuteiajele.

Executive MBA (EMBA)

Pentru cei care deja muncesc în business de ceva timp, însă vor să facă un MBA, există și programe part-time. Acestea sunt adesea finanțate de compania la care lucrezi, iar colegii tăi vor fi manageri cu experiență vastă de muncă.

Professional MBA (PMBA)

O variație a EMBA-ului este PMBA-ul. Acesta este și mai flexibil, oferind studenților șansa de a frecventa cursurile seara sau în weekend. Mai mult, poți obține diploma după un an de studii.

Joint MBA și Global MBA

Ce poate fi mai bine decât studiatul la o școală de business? Studiatul la mai multe școli de business în același timp. Programele de joint MBA oferă studenților oportunitatea de a căpăta experiențe din diferite universități, diverse campusuri și diferite colective de colegi. Un MBA global oferă aceleași beneficii, doar că în instituții din diferite țări. Evident, acestea sunt mult mai scumpe decât un MBA tradițional.

Din câte vezi, ai nenumărate posibilități de a învăța. Fie că ești un tânăr începător sau un carierist cu experiență, ai acces la programe orientate pentru tine. Programul SEED Grant acoperă până la 100% din costurile de școlarizare pentru MBA-urile full-time din SUA.

Add a comment