Vacanță de Crăciun în pregătiri pentru MBA

Cum sărbătorești Crăciunul, dacă ești în pregătiri pentru MBA?

Probabil te grăbești să ajungi acasă de Crăciun și arzi de nerăbdare să-ți revezi din nou familia. Totuși, în minte îți mai apar rând pe rând și alte momente, cum ar fi modelarea financiară, analiza cantitativă, strategia oceanului albastru sau cele patru strategii de marketing.

Prietenii și rudele tale se relaxează din plin și nu prea acordă o atenție deosebită stării tale interioare. Totuși, știi bine că trăiești cei mai importanți ani din viața ta profesională și vrei să știi cum ai putea să ”supraviețuiești” Crăciunul ca să le reușești pe toate?

Vezi mai jos care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le faci, dacă te afli în perioada pregătirilor pentru MBA:

  • Pune la punct toate momentele importante

Perioada sărbătorilor este perfectă pentru a-ți aduna gândurile și pentru a-ți revizui CV-ul, scrisoarea de motivaţie, de exemplu. Totodată, trasează-ți în minte care vor fi următoarele etape în cariera ta.

  • Comunicare și relații noi

Pentru studenții la MBA, perioada festivă a anului ar putea aduce multe oportunități, cum ar fi cunoștințele noi care s-ar putea să-ți ofere recomandări prețioase. Vezi ce evenimente interesante se organizează în orașul tău și nu ezita să le frecventezi.

  • Specializează-te

MBA îți va oferi studii generaliste și în dependență de direcția pe care vrei să o urmezi în carieră, încearcă să obții între timp cât mai multe abilități practice. În acest sens, te pot ajuta specialiștii și potențialii angajatori care activează domeniul ce te interesează.

  • Fii dedicat GMAT-ului*!

GMAT este o etapă destul de dificilă, care face parte din întregul proces de aplicare la MBA. Tocmai de aceea, ar trebui să muncești mult, chiar și în perioada sărbătorilor.

  • Ia o pauză

Dacă știi să-ți gestionezi corect timpul, iar uneori ai nevoie de o pauză de revigorare, nu ai decât să o faci! Spre exemplu, anul trecut, de Crăciun, unul din studenții la MBA a mers într-o excursie de 3 săptămâni cu bicicleta, în Kuala Lampur, Bangkok! Impresionant, nu? Dar și în cazul în care optezi pentru mai puțin exotism, orice pauză este o oportunitate în plus să îți organizezi gândurile și sa construiești un plan de acțiune.

*Valabil doar pentru aplicanții la MBA și celor care au mai puțină încredere în nivelul de cunoștințe pe care îl dețin.

Crăciun Fericit!

Add a comment